Strudele cu nuci
PrinteazaStrudele cu nuci din: faina, sare, ulei, apa, nuci, zahar, scortisoara, zahar vanilat, unt, esenta de vanilie, zahar pudra.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 kg făină
- sare
- 6 linguri ulei
- 2 pahare apă călduţă
Pentru umplutură:
- 500 g nuci
- 400 g zahăr
- scorţişoară
- 2 pachete zahăr vanilat
- 300 g unt
- 200 g zahăr
Pentru sirop:
- apă
- esenţă de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Pentru foile de ştrudel, făina trebuie să fie bine uscată şi de bună calitate. O cerni, o pui într-un vas, faci o adâncitură în mijloc, pui uleiul, sarea şi amesteci, apoi pui apa călduţă, puţin câte puţin, formând un aluat potrivit de tare.
Frămânţi bine. Laşi apoi 15 minute să se odihnească, împărţi aluatul în două, întinzi două foi cât se poate de subţire, pe planşeta presărată cu făină, acoperi foile ca să nu se usuce şi le laşi 15 minute să se odihnească.
Pregăteşti umplutura aşa:
Amesteci nuca măcinată cu zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat. Untul îl topeşti şi îl laşi să se răcească puţin, apoi stropeşti cele două foi de ştrudel, presari umplutura de nucă, jumătate pe o foaie, jumătate pe cealaltă foaie, stropeşti din nou cu unt, rulezi ştrudeie şi le aşezi în tava unsă tot cu unt.
Pe deasupra le ungi cu restul de unt şi le dai la copt, la foc potrivit. Până se coc ştrudelele, pregăteşti un sirop din zahăr, puţină apă şi esenţă de vanilie, iar când sunt gata coapte, le crestezi din loc în loc şi le stropeşti cu siropul preparat. înainte de a fi servite, cerni zahăr pudră peste ele.
Strudele cu nuci
Pofta buna!