Strudele umplute
PrinteazaStrudele umplute din: faina, untura, smantana, oua, praf de copt.
Ingrediente:
- 1 lingură untură
- 3 pumni de făină
- 5 gălbenuşuri
- 250 g smântână
- sare
- praf de copt
- 2 linguri untură
- 2-3 linguri făină
Mod de preparare:
Strudele umplute: Freacă 1 lingură untură cu 3 pumni de făină şi 5 gălbenuşuri, apoi se adaugă 250 g smântână, sare şi puţin praf de copt. Se întinde aluatul cât mai subţire şi se unge cu o cremă din 2 linguri untură şi 2-3 linguri făină.
Rulează şi se împarte în 6 bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde subţire şi se umple cu mere rase, brânză dulce sau nucă măcinată.
Se rulează, apoi se pun ştrudelele într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se dau la cuptor.
Pofta buna!