Struguri, gutui si mere murate

Printeaza

Struguri, gutui si mere murate din: gutui, mere, struguri, prune, apă, oţet din vin alb, zahăr, miere de albine, cuişoare, conservant.

Ingrediente:Struguri, gutui si mere murate

  • 5 gutui mari
  • 1 kg de mere
  • trei ciorchini de struguri cu boabă mare
  • 1/2 kg de prune
  • 1,750 l de apă
  • 1/2 litru de oţet din vin alb
  • 300 g zahăr
  • 200 ml miere de albine
  • cuişoare
  • un plic conservant

 

 

Mod de preparare:

Fructele se spală bine, se şterg cu un prosop curat şi se aşază în borcan. Dacă îţi place mai mult, poţi tăia merele şi gutuile în felii, poţi pune ciorchinele întreg sau boa­bele rupte.

Printre fructe poţi pune şi câteva crenguţe cu frunze de vişin.

Compoziţia din apă, oţet, zahăr şi conservant se pre­pară conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă fierbinte în borcane.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Bune muraturile astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.