Struguri, gutui si mere murate
PrinteazaStruguri, gutui si mere murate din: gutui, mere, struguri, prune, apă, oţet din vin alb, zahăr, miere de albine, cuişoare, conservant.
- 5 gutui mari
- 1 kg de mere
- trei ciorchini de struguri cu boabă mare
- 1/2 kg de prune
- 1,750 l de apă
- 1/2 litru de oţet din vin alb
- 300 g zahăr
- 200 ml miere de albine
- cuişoare
- un plic conservant
Mod de preparare:
Fructele se spală bine, se şterg cu un prosop curat şi se aşază în borcan. Dacă îţi place mai mult, poţi tăia merele şi gutuile în felii, poţi pune ciorchinele întreg sau boabele rupte.
Printre fructe poţi pune şi câteva crenguţe cu frunze de vişin.
Compoziţia din apă, oţet, zahăr şi conservant se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă fierbinte în borcane.
Pofta buna!
Bune muraturile astea!