Struguri marinaţi
PrinteazaStruguri marinaţi
- 1 kg struguri
- 1 pahar oţet de 9 grade
- 2 pahare apă
- 3/4 pahar zahăr
- 2-6 cuişoare
- 1 bucată scorţişoară
- 1 linguriţă sare rasă
Mod de preparare:
Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite, lovite, pătate sau stricate.
Se aşază în borcan cu ciorchine cu tot. Se fierbe oţetul cu apa, zahărul, scorţişoara, cuişoarele şi sarea, lăsînd să dea cîteva clocote.
După ce s-a răcit, se toarnă peste strugurii aşezaţi în borcan. Borcanul se acoperă cu celofan, se leagăşi se ţine la loc răcoros.
Aceşti struguri se servesc ca garnitură la friptură de curcan, raţă, gîscă, găină, în timpul iernii.
Pofta buna!