Strudel delicios cu branza
PrinteazaO reteta simpla de strudel delicios cu branza din: faina, unt, ulei, sare, branza de vaci, zahar, oua, zahar pudra, vanilina si coaja de lamaie.
aluatul:
- 250 g faină
- 75 g unt
- ulei
- sare
umplutura:
- 400 g brânză de vaci
- 75 g zahăr
- 50 g faină
- 2 ouă
- 30 g zahăr pudră
- vanilină
- coaja rasă de la o lămâie
Mod de preparare:
Din apă, faină, unt şi sare se prepară aluatul. Se frământă şi se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se întinde pe un blat de lemn cu puţină faină presărată deasupra şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire. Se lasă să se usuce şi se stropeşte cu puţin ulei.
Brânza de vaci se amestecă bine cu zahăr, faină, ou, vanilină şi coaja de lămâie rasă. Se întinde acest amestec, cât mai uniform, pc o jumătate de foaie de aluat. Se îndoiesc marginile înăuntru şi se rulează. Se unge o tavă cu unt şi se pun rulourile. Se lasă în cuptor, la foc moderat. Când este gata, sc porţionează şi se presară zahăr pudră.
Poftă bună!