Stufat de miel

Printeaza

Stufat de miel 

Ingrediente:Stufat de miel

  • 750 g carne
  • 40 fire ceapă verde
  • 20 fire usturoi verde
  • 2 linguri untură
  • 1 linguriţă de făină
  • 1 pahar de borş sau 2 linguri oţet
  • 1 lingură bulion
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de miel în bucăţi potrivite care se prăjesc cu o lingură de grăsime. Se adaugă un praf de făină. Separat se opăresc firele de ceapă şi de usturoi verde.

Se înnoadă fiecare fir în formă de opt. Se prăjesc uşor în puţină untură, fără să se îngălbenească. Se pun în cratiţa cu carne, se adaugă un pahar de borş fiert şi limpezit, îndoit cu apă, sare, bulion de roşii.

După ce a început să fiarbă, se dă la cuptor şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până scade cât trebuie.

Mai puţin aspectuoasă, dar la fel de gustoasă, se poate face mâncarea tăind ceapa şi usturoiul în bucăţele, în loc să fie înnodate.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place carnea de miel, dar nu gatesc stufat. Imi place mai mult drobul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.