Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde
PrinteazaO reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic.
- 1 kg carne de miel cu os
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 ceapa medie
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingura mare de pasta de rosii
- 1 cana de supa de vita
- 1 lingura faina
- 3 linguri ulei
- 1/2 pahar de vin alb
- sare si piper negru macinat, dupa gust
Mod de preparare:
Porţionaţi carnea spălată, apoi ştergeţi-o cu o cârpă. Rumeniţi carnea intr-o lingură de ulei, apoi scoateţi-o la cald. Sotaţi ceapa şi usturoiul verde, împletite în formă de „coadă de cal”, în altă lingură de ulei, apoi scoateţi-le şi pe acestea la cald.
Sotaţi, în aceeaşi cratiţă, ceapa uscată tocată, în ultima lingură de ulei, apoi presăraţi faina şi adăugaţi pasta de roşii. Stingeţi cu supă de vită şi fierbeţi la foc mic, timp de 1 o minute.
Adăugaţi carnea şi cea pa cu usturoiul verde şi continuaţi fierberea, acoperit, la foc mic, timp de 45 de minute. Adăugaţi vinul şi verdeaţa şi mai fierbeţi, descoperit, încă 10 minute.
E important să nu vă zgârciţi cu ceapa verde. Folosiţi şi codiţele, dau un plus de savoare! Stufatul de miel merge de minune cu un vin roşu, sec, preferat pentru prospeţimea şi fructuozitatea specifice.
Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde
Poftă bună!