Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Printeaza

O reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic.

Ingrediente:Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

  • 1 kg carne de miel cu os
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura mare de pasta de rosii
  • 1 cana de supa de vita
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare si piper negru macinat, dupa gust

 

Mod de preparare:

Porţionaţi carnea spălată, apoi ştergeţi-o cu o cârpă. Rumeniţi carnea intr-o lingură de ulei, apoi scoateţi-o la cald. Sotaţi ceapa şi usturoiul verde, îm­pletite în formă de „coadă de cal”, în altă lin­gură de ulei, apoi scoateţi-le şi pe acestea la cald.

Sotaţi, în aceeaşi cratiţă, ceapa uscată tocată, în ultima lingură de ulei, apoi presă­raţi faina şi adăugaţi pasta de roşii. Stingeţi cu supă de vită şi fierbeţi la foc mic, timp de 1 o minute.

Adăugaţi carnea şi cea pa cu usturoiul verde şi continuaţi fierberea, acoperit, la foc mic, timp de 45 de minute. Adăugaţi vinul şi verdeaţa şi mai fierbeţi, desco­perit, încă 10 minute.

E important să nu vă zgâr­ciţi cu ceapa verde. Folosiţi şi codiţele, dau un plus de savoare! Stufatul de miel merge de minune cu un vin roşu, sec, preferat pentru prospeţimea şi fructuozitatea specifice.

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.