Stufat de miel cu cimbru tocat

Printeaza

Stufat de miel cu cimbru tocat

O reteta de stufat de miel cu cimbru din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, praz, ardei capia, pasta de tomate, vin alb demisec, sare, piper, faina, cimbru si amidon

Ingrediente:

  • un kg carne de miel
  • două legături de ceapă verde
  • două legături de usturoi verde
  • un fir de praz
  • 4 ardei capia roşii
  • 100 ml ulei
  • 4 roşii
  • o lingură pastă de tomate
  • 300 ml vin alb demisec
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • făină
  • amidon

 

Preparare:

Carnea de miel se porţionează, se spală şi se scurge de apă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun bucăţile de carne şi se prăjesc la foc înăbuşit pînă capătă o culoare maronie.

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai lungi. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. Ardeii se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală şi se taie julien sau în felii subţiri.

Se pun legumele tăiate peste carne, se călesc cinci minute la foc iute, apoi se adaugă roşiile tăiate mărunt şi pasta de tomate dizolvată în vinul alb. Se adaugă două pahare cu apă, se condimentează, se amestecă şi se introduce cratiţă în cuptor.

Se ţine pînă cînd scade sosul, se presară cimbrul tocat şi se lasă să se odihnească în tavă zece minute.

Stufat de miel

Stufat de miel.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • stufat de miel cu praz

1 comentariu

  1. Drobul imi place, dar stufatul de miel nu prea-mi place. E cam singurul preparat cu carne de miel care nu-mi place.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.