Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
PrinteazaStufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala.
- 1 kg carne de miel (pulpa, coasta)
- 2 morcovi
- 10 g ceapa verde
- 10 fire usturoi verde
- 100 ml suc de rosii
- 100 ml vin alb
- patrunjel proaspat
- tarhon proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm carnea şi o porţionăm. Punem bucăţile în tavă, adăugăm rondele de morcov, ceapă şi usturoi tăiate mărunt.
Presărăm sare şi piper după gust, adăugăm suc de roşii şi turnăm vin. Coacem în cuptor 2-3 ore la foc mic. La final presărăm pătrunjel tarhon tocat.
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
Pofta buna!