Stufat de peste
PrinteazaStufat de peste
- 1,2 kg peste (crap, macrou)
- 5 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 2 legaturi marar
- 1 legatura patrunjel
- 150 gr. masline verzi
- 120 ml ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate si spalate se taie in bucati de 3 cm lungime si se inabusa in 4-5 linguri ulei.
Bucatile de peste se prajesc usor in restul de ulei, apoi se pun intr-o cratita mai mare cu uleiul respectiv si vinul si se fierbe 5 min.
Se adauga sare, piper, ceapa si usturoiul inabusite, verdeturile taiate marunt, maslinele fara simburi si se fierbe 5 min.Se serveste rece.
Pofta buna!