Stufat de usturoi verde
PrinteazaStufat de usturoi verde din: usturoi verde, untdelemn, sare, marar, patrunjel, faina, bulion.
- 15-20 fire usturoi verde
- 4 linguri untdelemn
- sare
- o lingură mărar tocat
- o linguriţă pătrunjel
- o lingură făină
- un pahar bulion de roşii
Mod de preparare:
Usturoiul, curăţat de una-două frunze, se opăreşte in apă clocotită cu puţină sare. Se strecoară şi fiecare fir se leagă în formă de cunună.
Apoi se pregăteşte in untdelemnul încins puţin. Se scoate şi se pune într-un vas de Jena.
In untdelemnul rămas se rumeneşte faina, se stinge cu bulionul apoi se pun mararul, pătrunjelul, spălate, curăţate, şi tocate, in prealabil si totul se toarnă în vasul de Jena, peste usturoi.
Se sărează după gust şi se lasă m cuptorul încins, la foc mic, până scade bine.
Pofta buna!