Stufat delicios de miel
PrinteazaO reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina.
- 750 g carne de miel
- 75-100 fire ceapă verde
- 15-20 fire usturoi verde
- puţină boia
- oţet
- 1 lingură bulion de roşii
- mărar
Pentru rantaş :
- grăsime
- făină
Mod de preparare:
Punem într-o cratiţă ceapa şi usturoiul şi le opărim cu apă clocotită. Le înnodăm ca un 8 sau în formă de covrig şi le fierbem puţin. Prăjim în grăsime bucăţile de carne şi le scoatem într-o cratiţă. Adăugăm ceapa şi usturoiul.
Pregătim un rantaş din grăsime si făină, presărăm boiaua, apoi stingem cu puţină zeamă în care a fiert zarzavatul. Adăugăm în rantaş puţin oţet şi bulion de roşii, turnăm rantaşul peste carnea cu zarzavat şi adăugăm mărar tocat mărunt.
Lăsăm stufatul să fiarbă la foc potrivit, dand cu lingura pe fund cat mai rar posibil. Cand mancarea a scăzut şi s-a format un sos ca o smantană subţire, o tragem la margine să se răcorească.
Pofta buna!