Stufat dobrogean
PrinteazaStufat dobrogean din: carne de vita, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, rosii, faina, sare, piper, ulei, vin.
- 800 g carne de vită
- 500 g ceapă verde
- 300 g usturoi verde
- pătrunjel
- mărar verde
- 200 g roşii
- 1/2 lingură făină
- sare
- piper
- 100 g ulei
- 1 pahar de vin Murfatlar
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în 10-12 bucăţi egale. Inăbuşiţi-le apoi în ulei şi puneţi-le în cratiţă cu ceapa şi usturoiul tăiate bucăţi, verdeaţa tocată mărunt, sare, piper, .roşiile curăţate şi tăiate, vinul, 1 pahar apă şi restul de ulei.
Daţi vasul la cuptor acoperit cu capac, pentru 50 de minute.
Pe parcurs legaţi sosul cu făină.
Aduceţi preparatul la masă cu pâine proaspătă, coaptă pe vatră.
Pofta buna!