Stufat cu ficat de vitel
PrinteazaStufat cu ficat de vitel din: ficat de vitel, ceapa, sare, piper, unt, faina, vin, dafin, patrunjel, smantana.
Ingrediente:
- 1 ficat de vitel (500 g)
- 4-5 cepe
- sare
- piper
- 50 g unt î
- 1 lingură făină
- 1 pahar cu vin alb
- 1 foaie de dafin
- pătrunjel verde
- smântână
Mod de preparare:
Topeşti untul şi căleşti ceapa, curăţată şi tăiată julien. Adaugi făina, amesteci şi apoi aşezi ficatul deasupra.
Intorci ficatul pe toate părţile să se rumenească bine.
Adaugi vinul, sare, piper, foaia de dafin şi acoperi cu un capac. Laşi să fiarbă înăbuşit până ce ficatul este bine pătruns.
Ficatul, tăiat felii îl serveşti cu sosul strecurat, cu pătrunjel verde şi smântână.
Stufat cu ficat de vitel
Pofta buna!