Stufat de manzat
PrinteazaStufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina, untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu, ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de dafin, cimbrisor, maghiran si sare.
Ingrediente:
- 600 g pulpă de mânzat, tăiată bucăţi
- 100 g slănină
- 50 g untură sau ulei
- 2 cătei de usturoi
- 2 cepe
- 2 roşii
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 pahar de vin roşu
- 30 g ciocolată menaj
- 1 lingură de făină de porumb
- 1 vârf de cuţit de scorţişoară
- 1 ţelină
- pătrunjel
- foi de dafin
- cimbrişor
- maghiran
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi bucăţele mici roşiile, morcovul şi ţelina. Curăţaţi ceapa, tă- iaţi-o inele, apoi curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
Spălaţi şi decojiţi cartoful, tăiaţi-l bucăţi mici; rupeţi bucăţi ciocolata menaj.
Tocaţi slănina şi puneţi-o într-o crăticioară împreună cu untura. Daţi-le la foc mic şi, când slănina e bine rumenită, adăugaţi pulpa de vită şi potriviţi de sare.
După câteva minute puneţi şi roşiile, cartoful, ceapa, morcovul, ţelina, usturoiul, ierburile aromatice şi scorţişoara.
Daţi focul mic, stropiţi cu vinul şi adăugaţi ciocolata. Lăsaţi totul să se facă timp de circa 1 oră.
Diluaţi o lingură de făină de porumb în puţină apă rece, puneţi-o peste carne şi lăsaţi sosul să scadă până va fi dens şi cremos.
Serviţi ornând farfuria cu câteva frunze de pătrunjel.
Stufat de manzat
Poftă bună!