din: carne de porc, sare, zahar brun, paprika, piper, usturoi, cayenne, otet de mere, apa, sos bbq. Pulled Pork reprezintă o capodoperă culinară a bucătăriei americane, un deliciu care îmbină textura fragedă a cărnii de porc lent gătită cu savoarea intensă a unui sos BBQ bogat. Această rețetă este perfectă pentru […]
Stufat cu mazare si ciuperci
PrinteazaStufat cu mazare si ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg mazăre păstăi
- 200 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci din conservă)
- 15 fire de usturoi verde
- 18 fire de ceapă verde
- 3 roşii medii
- 4 ouă fierte tari
- 5-6 ardei graşi
- 7- 8 linguri ulei
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 200 g franzelă pentru crutoane
Mod de preparare:
Stufat cu mazare si ciuperci: Cureţi legumele, le speli, apoi tai ceapa verde şi usturoiul în bucăţi de 3-4 cm lungime, roşiile şi ciupercile le tai felii şi ardeii inele.
Desfaci şi boabele de mazăre din păstăi, le speli şi le pui la fiert pentru 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi le strecori bine.
Pui apoi într-o cratiţă cu ulei mazărea opărită, ceapa, usturoiul, ardeii, ciupercile şi 300 – 400 ml apă sau supă preparată cu un cub concentrat de condiment.
Dai mâncarea la cuptor, la foc moderat până scade zeama.
Când legumele s-au înmuiat, adaugi roşiile, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai dai la cuptor pentru încă 15 minute. Când e gata presari mărarul tocat şi laşi mâficarea deoparte.
Tai apoi feliile de pâine bucăţele şi le ţii la cuptor 10-15 minute. Serveşti mâncarea caldă, cu crutoane alături. E delicioasă!
Poftă bună!
Ce tip de carne sa adaug eu la reteta asta? Ceva sugestii?