Stufat de miel cu bulion
PrinteazaStufat de miel cu bulion din: carne de miel, ceapa, usturoi, bulion, ulei, vin, sare, piper.
Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.
Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.
- 800 g carne de miel de gătit
- 10 legături ceapă verde
- 5 legături usturoi verde
- 3 linguri bulion
- 4 linguri ulei
- 150 ml vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea bine curăţată de pielite, spălată si uscată se rumeneşte în două linguri de ulei încins.
Apoi, se toarnă apă cât să acopere carnea şi se lasă la fiert 20 de minute. Se presară cu sare.
Intr-o tigaie cu ulei se călesc ceapa si usturoiul tăiate mai mare. Se adaugă în cratiţa cu carnea.
Se pune si vinul si se lasă la fiert 10 minute. Se desface bulionul în apă, se toarnă în cratiţă si se mai lasă 10 minute la fiert.
Se potriveşte de sare si piper.
Stufat de miel cu bulion
Pofta buna!