Stufat de miel cu ceapa verde
PrinteazaStufat de miel cu ceapa verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, untura, faina, ulei, otet, bulion, sare, piper.
- 750 g carne de miel
- 40 fire de ceapa verde
- 20 fire de usturoi verde
- 50 g untura
- 1 lingura de faina
- 30 ml ulei
- 30 ml otet
- 2 linguri de bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se curata si se portioneaza, dupa care se prajeste usor in untura.
Ceapa si usturoiul se curata de mustati, se spala si se innoada fiecare fir in parte, cu bucla.
Firele de ceapa si de usturoi trebuie sa fie foarte fragede, ca sa se poata innoda usor.
Daca sunt mai groase si mai batrane, atunci intai se oparesc usor, ca sa devina mai flexibile.
Se calesc si ele putin in untura in care s-a prajit carnea. Intr-o cratita mai mare se pune intai uleiul, apoi firele de ceapa si de usturoi si peste ele carnea.
Bulionul de rosii se subtiaza cu apa, se adauga in el otetul, se dizolva faina si se toarna in cratita.
Se adauga sare, piper si, daca e nevoie, putina apa. După ce a inceput sa fiarba, se pune vasul in cuptor.
Se lasa sa fiarba pe indelete si sa scada sosul suficient.
Stufat de miel cu ceapa verde
Pofta buna!