Stufat de miel cu cimbru si boia
PrinteazaStufat de miel cu cimbru si boia din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ardei rosu, marar, ulei, vin, sare, piper, cimbru, boia dulce si rosii in bulion.
Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.
Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.
- 500 g carne de miel
- 10 legaturi ceapa verde
- 10 legaturi usturoi verde
- 1 ardei rosu
- 5 legaturi de marar sau patrunjel
- 200 ml ulei
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
- cimbru
- boia dulce
- 1 conserva de rosii in bulion
Mod de preparare:
Speli carnea şi o aşezi în tava pe care urmează să o dai la cuptor. Amesteci vinul cu uleiul, sare, piper, cimbru şi boia după gust.
Torni baiţul în tavă şi laşi carnea la marinat în acest amestec.
Tai mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul şi le căleşti într-o tigaie, apoi adaugi bulionul împreună cu roşiile tăiate cuburi.
Pui carnea împreună cu lichidul în care a stat pentru a se frăgezi şi introduci tava în cuptor la foc mediu, circa 1 oră.
Apoi scoţi tava, mai torni puţină apă şi puţin vin şi dai din nou la cuptor.
Când friptura este bine pătrunsă, scoţi tava şi presari pătrunjelul sau mărarul, după preferinţă.
Stufat de miel cu cimbru si boia
Pofta buna!