Stufat de miel cu hasmatuchi
PrinteazaStufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare.
Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.
Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.
- 2 kg carne de miel
- 10 legaturi de ceapa verde
- 7 legaturi de usturoi verde
- 1 lingura cu bulion
- 1 lingura cu otet balsamic
- 1 legatura de hasmatuchi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea şi porţi- oneaz-o. Pune-o într-o cratiţă şi acoperă cu apă, adaugă sare şi lasă la fiert.
Pentru că e suficientă grăsime în carne, nu e nevoie să adaugi ulei.
Cât fierbe carnea, curăţă ceapa şi usturoiul, iar din când în când, adună spuma de la carne şi adaugă o cană cu apă caldă.
Taie ceapa şi usturoiul în bucăţi lungi de 3-4 cm şi pune-le peste carne după ce s-a fiert.
Nu trebuie să adaugi apă foarte multă, pentru că verziturile fierb foarte repede (zece minute).
Când ceapa şi usturoiul s-au înmuiat, potriveşte de sare, adaugă oţetul şi bulionul şi dă totul în câteva clocote.
Stinge focul, adauga verdeata tocata marunt si putin piper.
Stufat de miel cu hasmatuchi
Pofta buna!