Stufat de miel cu mămăliguţă
PrinteazaStufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1/2 kg ceapă verde
- 1/2 kg usturoi verde
- 1 cană sos de roşii
- 1 lingură făină
- 1 ceaşcă ulei
- sare
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Stufat de miel cu mămăliguţă: Cureţi ceapa şi usturoiul de frunzele uscate, apoi le speli şi le tai în bucăţi de 4-5 cm.
Le pui împreună într-un vas adânc şi le opăreşti cu apă clocotită. Le scoţi, le storci şi le căleşti în ulei.
In uleiul rămas căleşti carnea de miel spălată şi tăiată în bucăţi.
Carnea şi zarzavatul (ceapa şi usturoiul) le pui împreună într-o cratiţă, le acoperi cu apă caldă sau cu supă şi le fierbi înăbuşit un sfert de oră.
Adaugi sosul de roşii şi făina desfăcută în două linguri de apă, o lingură de oţet şi sare.
Mâncarea o fierbi la foc mic până când carnea este bine pătrunsă, iar sosul a scăzut.
O serveşti fierbinte, cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
As gati mai des carne de miel. Pacat ca in general se gaseste doar in preajma pastelui