Stufat de miel cu mămăliguţă

Printeaza

Stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 1/2 kg ceapă verde
  • 1/2 kg usturoi verde
  • 1 cană sos de roşii
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă ulei
  • sare
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Stufat de miel cu mămăliguţă: Cureţi ceapa şi usturoiul de frunzele uscate, apoi le speli şi le tai în bucăţi de 4-5 cm.

Le pui împreună într-un vas adânc şi le opăreşti cu apă clocotită. Le scoţi, le storci şi le căleşti în ulei.

In uleiul rămas căleşti carnea de miel spălată şi tăiată în bucăţi.

Carnea şi zarzavatul (ceapa şi ustu­roiul) le pui împreună într-o cratiţă, le acoperi cu apă caldă sau cu supă şi le fierbi înăbuşit un sfert de oră.

Adaugi sosul de roşii şi făina desfăcută în două linguri de apă, o lingură de oţet şi sare.

Mâncarea o fierbi la foc mic până când carnea este bine pătrunsă, iar so­sul a scăzut.

O serveşti fierbinte, cu mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. As gati mai des carne de miel. Pacat ca in general se gaseste doar in preajma pastelui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.