Stufat de miel pentru masa de Paşte
PrinteazaO reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper.
- 1 kg de carne de miel
- 10 legături de ceapă verde
- 10 legături de usturoi verde
- o cană mare de borş
- o lingură de paste de tomate
- ulei
- vegeta
- piper
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe care se prăjesc în ulei. Dacă doriţi, firele de ceapă şi de usturoi verde se pot opări puţin. Dacă nu, se vor pune direct la înăbuşit pentru puţin timp, fiind apoi adăugate peste carne.
Se pun borşul, fiert în prealabil, pasta de tomate şi o cană de apă. Se lasă la fiert, iar când e aproape gata, se sărează după gust. Fiind o mâncare dulce, condimentele iuţi nu prea îşi au locul, decât dacă ţineţi neapărat. Se poate presăra însă puţin rozmarin.
După ce mâncarea a dat în câteva clocote, se pune la cuptor.
Stufat de miel pentru masa de Paşti
Pofta buna!