Istoria Fascinantă a Ciocolatei – O Călătorie Prin Timp și Culturi. Originile ciocolatei sunt învăluite în mister și fascinație, cu rădăcini adânc înfipte în civilizațiile precolombiene ale Americii Centrale și de Sud. Cele mai timpurii dovezi ale utilizării ciocolatei pot fi atribuite popoarelor mayașe și aztece, care au cultivat și venerat arborele de cacao, considerându-l […]
Stufat de miel cu usturoi verde
PrinteazaStufat de miel cu usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel
- 500 g ceapă verde
- 300 g usturoi verde
- 150 ml ulei
- 100 g pastă de roşii
- 50 g pătrunjel
- 1 lingură sare
- 1 lingura piper
Mod de preparare:
Mai întâi tăiaţi carnea de miel în bucăţi potrivite, apoi fierbeţi-le înăbuşit în ulei şi apă.
Puneţi pasta de roşii şi mai lăsaţi să clocotească încet alte 10 minute.
Separaţi, tăiaţi ceapa şi usturoiul verde în bucăţi de 4-5 cm, pe care le fierbeţi înăbuşit la foc mic, peste care adăugaţi puţină apă.
Combinaţi sosul cu bucăţile de carne şi lăsaţi totul pe foc domol alte 10-15 minute.
Preparatul este gata şi poate fi adus la masă.
Pofta buna!
Lebar de Casă Tradițional: Rețeta Autentică Pentru Sărbători
Lebar de Casă Tradițional: Rețeta Autentică Pentru Sărbători din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, boia dulce, mat de porc. Descoperă arta preparării lebarului de casă, un mezel tradițional românesc perfect pentru sărbători. Această rețetă autentică îți va aduce gustul copilăriei în bucătărie, îmbinând tradiția cu savoarea. Ingrediente: 1 […]