Stufat de miel cu vin

Printeaza

Stufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper.

Carnea de miel este o sursă bogată de proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. Este, de asemenea, relativ scăzută în grăsimi saturate, având doar șase grame de grăsimi saturate la o porție de 100 de grame.

Carnea de miel poate fi gătită într-o varietate de moduri, inclusiv prăjită, coaptă, stropită sau gătită într-o varietate de sosuri și mirodenii.

 

Ingrediente:Vegetable stew with curried almond sauce

  • 800 g carne de miel
  • 40 fire ceapă verde
  • 20 fire usturoi verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita făină
  • 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet
  • 2-3 linguri bullion
  •  sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea.

Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se amestecă cu grijă să nu se ardă şi să nu se rupă.

Se mai lasă câteva minute pe aragaz să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă borşul, vinul sau oţetul, bulionul şi făina, amestecând continuu. Se transferă totul într-o tavă şi se bagă la cuptor.

Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu, ca să fiarbă înăbuşit până scade cât trebuie.

Stufatul se serveşte cald, ornat cu frunze de pătrunjel.

Stufat de miel cu vin

Vegetable stew with curried almond sauce

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.