Stufat de miel
PrinteazaO reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel.
- 1 kg carne de miel
- 20 fire ceapa verde (de marime medie)
- 20 fire usturoi verde (de marime medie)
- 1 lingurita amidon alimentar
- 1-2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri otet de mere
- 0,5 lingurite de sare
- patrunjel proaspat, tocat fin, pentru decorare
Mod de preparare:
Se taie carnea de miel in bucati potrivit de mari, care se prajesc usor intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc, apoi se pun intr-o cratita.
Firele de ceapa si usturoi, spalate, uscate si taiate in bucati de cca 3 cm se pun in aceeasi tigaie, in care se mai adauga putin ulei. Bucatile de ceapa si usturoi se tin putin in ulei pe foc, doar pentru a se inmuia, nu trebuie lasate sa se rumeneasca.
Se adauga ceapa si ustoroiul, in cratita, peste carne, odata cu uleiul din tigaie. Se adauga amidonul alimentar dizolvat intr-o cana cu apa (amestecat bine, pentru a nu avea cocoloase).
Se adauga in cratita si pasta de tomate, dizolvata intr-o cana cu apa. Daca folosesti o pasta cu concentratie mica, foloseste doua linguri. Daca pasta de tomate are o concentratie mare (28%), poti folosi o lingura sau una si jumatate.
Adauga in cratita si cele doua linguri de otet de mere si un varfde lingurita de sare. Cratita se pune pe aragaz la foc mediu. Dupa ce a inceput sa fiarba, se acopera cu un capac si se pune la cuptor unde trebuie sa fiarba inabusit aproximativ o ora.
Cand este aproape gata, se mai adauga sare dupa gust.
Pentru un plus de aroma primavaratica, poti adauga in cratita sau direct in farfurie patrunjel proaspat, tocat fin.
Stufat de miel
Pofta buna!