Stuffed potatoes (cartofi umpluti)
PrinteazaStuffed potatoes (cartofi umpluti) din: cartofi, ciuperci, muguri de soia, ceapa verde, ulei, sare, piper, parmezan, cimbru.
- 4-6 cartofi mari
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g muguri de soia
- 6 fire de ceapă verde
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 50 g parmezan proaspăt ras
- 1 linguriţă de cimbru uscat
Mod de preparare:
Se încinge în prealabil cuptorul la 200 °C (ventilator 180 °C). Se spală bine cartofii, se înţeapă cu o furculiţă şi se aşează pe o tavă de copt. Cartofii se coc în cuptor circa 45 de minute.
Se curăţă ciupercile, se freacă cu un şervet umed şi se taie felii. Se spală mugurii de soia şi se lasă să se scurgă bine. Se taie şi ceapa verde, se curăţă, se spală şi se taie inele.
Se taie treimea superioară a cartofilor, apoi se scobeşte puţin interiorul. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei, în care se prăjesc apoi legumele. Se condimentează cu sare şi piper. In continuare, amestecul de legume se aşează în cartofii scobiţi.
In final, cartofii se coc în cuptor circa 10 minute, după care se servesc cu parmezan şi cimbru pe deasupra.
Pofta buna!