Suba – salata cu hamsii

Printeaza

Suba – salata cu hamsii

Ingrediente:Suba - salata cu hamsii

  • 1sfeclă
  • 1 morcov mai mare
  • l ceapă
  • 1ou
  • l cartof
  • 100g hamsii
  • 250g maioneză
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici.

Peste aces­tea se rade mărunt ceapa care se sărează puţin şi se acoperă cu un strat de maioneză.

Ca să iasă mai gustoasă salata, maio­neza trebuie să fie mai subţire. Se curăţă legumele care au fost puse la fiert, de asemenea şi oul.

Se dau toate, separat, pe răzătoarea cu ochiuri mari şi apoi se aşază în straturi alter­native peste maioneză (morcov, cartof, ou).

E bine ca straturile să nu fie foarte groa­se şi peste fiecare strat se pune maioneză.

Când toate legumele rase au fost aşezate în straturi, deasupra se rade sfecla care trebuie să acopere în întregime stratu­rile anterioare.

Peste sfeclă se aşază cu o linguriţă grămăjoare de maioneză, dacă a mai rămas, şi se ornează cu gălbenuş de ou.

Salata se ţine la frigider până în momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.