Suba – salata cu hamsii
PrinteazaSuba – salata cu hamsii
- 1sfeclă
- 1 morcov mai mare
- l ceapă
- 1ou
- l cartof
- 100g hamsii
- 250g maioneză
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert, cu coajă cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici.
Peste acestea se rade mărunt ceapa care se sărează puţin şi se acoperă cu un strat de maioneză.
Ca să iasă mai gustoasă salata, maioneza trebuie să fie mai subţire. Se curăţă legumele care au fost puse la fiert, de asemenea şi oul.
Se dau toate, separat, pe răzătoarea cu ochiuri mari şi apoi se aşază în straturi alternative peste maioneză (morcov, cartof, ou).
E bine ca straturile să nu fie foarte groase şi peste fiecare strat se pune maioneză.
Când toate legumele rase au fost aşezate în straturi, deasupra se rade sfecla care trebuie să acopere în întregime straturile anterioare.
Peste sfeclă se aşază cu o linguriţă grămăjoare de maioneză, dacă a mai rămas, şi se ornează cu gălbenuş de ou.
Salata se ţine la frigider până în momentul servirii.
Pofta buna!