Şuberek picant

Printeaza

O reteta de suberek picant din: carne de vita, ceapa, ardei rosii uscati, sare, piper, cimbru, patrunjel, apa, ulei, faina si sare.

Ingrediente:Şuberek picant

pentru umplutura:

  • 500 g carne de vita
  • 4 cepe
  • 1-2 ardei rosii uscati, iuti
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel verde sau marar
  • 2-3 linguri apa
  • ulei pentru prajit

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • apa
  • sare

 

Mod de preparare:

Prima dată pregăteşti umplutura. Amesteci carnea cu ceapa toca­tă mărunt şi restul condimentelor. La sfârşit frămânţi, adăugând 2-3 linguri cu apă. Apa are rolul de a face umplutura pufoasă. O laşi la rece, acoperită cu o foiţă alimen­tară.

Alautul:

Cerni făina şi adaugi câte puţin din apa în care ai dizolvat sarea. Frămânţi până se desprinde alua­tul de pe mâini şi laşi în repaus 15 minute. Eu am învăţat că e bine să acoperi aluatul cu o cratiţă cal­dă sau alt vas încălzit.

Ajută să fie mai elastic aluatul la întinsul foilor, întinzi foi, pe care le tai în cercuri sau dreptunghiuri cu rotiţa speci­ală pentru tăiat, care are rolul şi de a lipi bine aluatul sau cu un cuţit. Intinzi umplutura pe fiecare disc şi apoi acoperi cu cealaltă jumătate de aluat (împătureşti).

Prăjeşti şuberekul în ulei încins. Apoi le scoţi pe un şerveţel ab­sorbant, pentru a trage surplusul de ulei.

Şuberek picant

Şuberek picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.