Şuberek picant
PrinteazaO reteta de suberek picant din: carne de vita, ceapa, ardei rosii uscati, sare, piper, cimbru, patrunjel, apa, ulei, faina si sare.
pentru umplutura:
- 500 g carne de vita
- 4 cepe
- 1-2 ardei rosii uscati, iuti
- sare
- piper
- cimbru
- patrunjel verde sau marar
- 2-3 linguri apa
- ulei pentru prajit
pentru aluat:
- 500 g faina
- apa
- sare
Mod de preparare:
Prima dată pregăteşti umplutura. Amesteci carnea cu ceapa tocată mărunt şi restul condimentelor. La sfârşit frămânţi, adăugând 2-3 linguri cu apă. Apa are rolul de a face umplutura pufoasă. O laşi la rece, acoperită cu o foiţă alimentară.
Alautul:
Cerni făina şi adaugi câte puţin din apa în care ai dizolvat sarea. Frămânţi până se desprinde aluatul de pe mâini şi laşi în repaus 15 minute. Eu am învăţat că e bine să acoperi aluatul cu o cratiţă caldă sau alt vas încălzit.
Ajută să fie mai elastic aluatul la întinsul foilor, întinzi foi, pe care le tai în cercuri sau dreptunghiuri cu rotiţa specială pentru tăiat, care are rolul şi de a lipi bine aluatul sau cu un cuţit. Intinzi umplutura pe fiecare disc şi apoi acoperi cu cealaltă jumătate de aluat (împătureşti).
Prăjeşti şuberekul în ulei încins. Apoi le scoţi pe un şerveţel absorbant, pentru a trage surplusul de ulei.
Şuberek picant
Pofta buna!