Suc de rosii cu cimbru, tarhon si busuioc
PrinteazaSuc de rosii cu cimbru, tarhon si busuioc din: rosii, cimbru, tarhon, busuioc, sare neiodata, zahar.
Ingrediente:
- 10 kg rosii
- cate 1 legatura de cimbru, tarhon si busuioc
- 4 linguri sare neiodata
- 5 linguri zahar
Mod de preparare:
Speli roşiile, le îndepărtezi cotoarele, după care tai în felii legumele. Treci roşiile prin separatorul de coji şi seminţe. Pentru o eficienţă crescută, poţi să treci şi a doua oară cojile prin separator.
Fierbi sucul de roşii la foc mediu, într-un vas aşezat nu direct pe flacă-ră, ci pe o tablă sau un disc gros metalic. Amesteci periodic, iar când sucul începe să se ingroasa si volumul s-a redus aproape la jumtate, adaugi zaharul, sare si verdeturile, in prealabil spalate si tocate marunt.
Continui fierberea pentru 2-3 minute.
Speli si sterilizezi sticlute de 350 ml sau de 500 ml.Torni sucul fierbin-te în sticle aşezate pe suporturi metalice. Le închizi ermetic şi le ţii sub pături până se răcesc complet.
Suc de rosii cu cimbru, tarhon si busuioc