Suc de rosii cu radacinoase
PrinteazaSuc de rosii cu radacinoase din: suc de rosii, lamaie, apa, ceapa, patrunjel, telina, dafin, verdeata, sare, zahar, piper.
- 2 pahare suc de roşii
- o linguriţă lămâie
- un sfert pahar apă fiartă şi răcită
- o ceapă mică tocată
- o rădăcină mică pătrunjel, rasă fin
- o ţelină potrivită ca mărime, rasă fin
- o foaie dafin
- câteva crenguţe de verdeaţă
- sare
- zahăr şi piper după gust
Mod de preparare:
Se foloseşte suc de tomate proaspăt sau conservat. Intr-un vas se toarnă sucul de roşii, apa şi zeama de lămâie, se pune foaia de dafin mărunţită şi se amestecă.
După ce s-a sărat, îndulcit şi piperat după gust, se acoperă vasul şi se lasă în frigider până se serveşte.
Băutura se repartizează în pahare, deasupra presărându-se ceapa, pătrunjelul şi ţelina.
Se ornează cu crenguţe de verdeaţă şi se serveşte cu linguriţa.
Pofta buna!
Foarte bun sucul de rosii