Suc de dovleac cu mere
PrinteazaO reteta simpla si foarte sanatoasa de suc de dovleac cu mere din: pulpa de dovleac, mere verzi, zahar brun, lamai si apa. Proprietăţile sucului de dovleac benefice pentru organism nu-s deloc puţine, consumul lui fiind recomandat persoanelor supraponderale, în caz de calculi renali, contra febrei, setei excesive, intoxicaţiilor şi hemoragiilor.
- 800 g pulpa de dovleac
- 200 g mere verzi
- 300 g zahar brun
- 2 lamai
- 600 ml apa
Mod de preparare:
Curăţăm dovleacul şi merele, le tăiem în pătrăţele şi le spălăm cu apă rece.într-o oală încăpătoare, amestecăm zahărul cu apa şi amestecam pe foc mic până ce zahărul se topeşte complet. Adăugăm bucăţile de dovleac şi măr şi sucul celor două lămâi.
Acoperim şi lăsăm să fiarbă 5-6 minute, după care stingem focul şi dăm sucul deoparte, ca să se răcească. După ce s-a răcit, mixăm pulpa de dovleac şi măr cu un robot sau un mixer vertical, adăugând treptat siropul în care au fiert.
Strecurăm sucul, îl turnăm într- o carafă şi îl lăsăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi. Este delicios şi foarte sănătos!
Incoming search terms:
- suc de dovleac