Suc de rosii la borcan
PrinteazaSuc de rosii la borcan din: rosii, sare, zahar.
Ştiai că… roşiile au efect asemănător aspirinei? Ingredient de bază în mâncăruri gătite de orice fel, roşiile furnizează nu numai antioxidanţi şi vitamina C, dar şi salicilaţi, compuşi cu efect asemănător aspirinei.
- 7 kg de rosii
- sare
- zahar
Mod de preparare:
Speli roşiile şi le tai în sferturi. Le dai prin maşina de tocat, iar sucul obţinut îl pui la fiert într-o oală 30 de minute. Spre sfârşit, adaugi zahărul şi sarea – 1 linguriţă din fiecare, pentru fiecare litru de suc.
Cu ajutorul unei pâlnii, torni sucul fierbinte în sticle şi le pui capace. Ai grijă ca sticlele să fie aşezate pe o tavă metalică, pentru a nu se sparge. Le bagi la cuptor, într-o oală cu apă în care ai aşezat un prosop, la foc mi’c, 60 de minute, apoi le laşi să se răcească treptat.
Suc de rosii la borcan
Pofta buna!