Suc de rosii de casa
PrinteazaSuc de rosii de casa din: rosii, ardei capia, gogosari, sare, ulei.
Ingrediente:
- 10 kg roşii
- 3 kg ardei capia sau gogoşari
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Dai roşiile prin maşina de separat sucul de roşii de coji şi seminţe.
Ardeii sau gogoşarii îi speli, îi cureţi de seminţe şi cotoare şi îi dai prin maşina de tocat carne.
Aceste două sucuri, cel de roşii şi cel de ardei, le pui la fiert până se îngroaşă foarte bine, să stea lingura în picioare în bulion şi să curgă greu prin pâlnie, în sticlă.
Sărezi bine, ca să le poţi păstra mult timp. Torni sucul fierbinte în sticle de 300 sau 500 ml, deasupra torni puţin ulei şi capsezi sticlele bine. Le înveleşti cu o pătură şi le laşi aşa până a doua zi.
Suc de rosii de casa
Pofta buna!