Suc de roşii
PrinteazaO reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si busuioc.
- 5 kg rosii
- sare grunjoasa (neiodata)
- 1-2 linguri cu zahar brun
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Dă roşiile prin separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat într-o oală şi pune la foc mic, amestecând din când în când ca să nu se prindă. Când a scăzut aproape de jumătate, adaugă zahărul şi un pic de sare şi piper măcinat.
Lasă să dea în câteva clocote, iar dacă a ajuns la consistenţa dorită, dă oala deoparte.
Toarnă lichidul fierbinte în sticlele/borcanele pregătite (spălate, uscate şi încălzite în cuptorul încins), în care ai pus câteva frunze de busuioc spălate şi zvântate, şi leagă cu celofan. Pune-le într-o lădiţă, înfăşoară-le într-o pătură şi lasă-le să se răcească în voie.