Suc de soc si flori de salcam

Printeaza

Suc de soc si flori de salcam din: zahar, flori de soc, flori de salcam, lamaie, zahar ars si drojdie.

 

Ingrediente:Suc de soc si flori de salcam

  • 1 kg zahăr
  • 8-10 flori soc
  • 5-6 flori salcâm
  • 4-5 lămâi sau 1 pliculeţ sare de lămâie
  • 150 g zahăr ars
  • 15 g drojdie

 

 

Mod de preparare:

Intr-un borcan mare, de 10 l, vei pune apa, zahărul, florile de soc şi de salcâm (toate proaspete sau uscate), lămâile tăiate felii cu coajă cu tot, drojdia dizolvată cu puţină apă, 150 g zahăr uşor caramelizat (să fie maro deschis) stins cu puţină apă şi fiert până se topeşte.

Zahărul pregătit aşa îl pui pentru culoare. Cine doreşte mai acidu­lat poate pune şi un plic de sare de lămâie.

Coaja de lămâie dă un gust amărui. De aceea, poţi pune zeama numai de la două lămâi şi de la restul doar miezul.

Laşi să fermenteze acoperit 48 de ore, amestecând din când în când cu o lingură.

Torni apoi în sticle cu dopuri bine legate cu sfoară, ca să nu fie aruncate afară de gazele care vor apărea.

Inainte de a turna în sticle, strecori lichidul. îl dai la rece şi-l poţi consuma imediat sau îl păstrezi mai mult timp, la loc răcoros, cu gura sticlei în jos.

Când vei desfunda sticla, sucul va fi asemănător şampaniei.

 

 

Incoming search terms:

  • suc de salcam
  • sirop din flori de salcam

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.