Sucuri de fructe si legume
PrinteazaSucuri de fructe si legume:
Suc de ghimbir cu lamaie:
- 240 ml apă
- 200 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 2 bucăţi ghimbir
- 6 lamai
Mod de preparare:
Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele.
Se dă într-un clocot, se strecoară şi se dă la frigider.
La servire se adaugă sucul de la 6 lămâi şi se pune în pahare cu gheaţă.
Savurati!
Suc de rosii natural:
Mod de preparare:
Se taie 20 kg de roşii în două sau în trei şi se scoate partea moale cu seminţe.
Se dau prin storcătorul de roşii, iar sucul se toarnă într-un vas de tuci sau o oală cu fund dublu.
Se pune să fiarbă la foc mediu, până scad.
Cu câteva minute înainte să fie gata, se adaugă sare după gust şi se amestecă.
Când sucul este aproape gata, se adaugă frunze de ţelină, pătrunjel, busuioc tocate mărunt; pentru un gust mai dulceag, se adaugă zahăr sau miere.
Se ia vasul de pe foc şi se toarnă sucul imediat în borcane sterilizate în prealabil.
Se închid borcanele etanş cu capace, după care se întorc cu gura în jos şi se acoperă cu o pătură. Se lasă să se răcească lent.
Savurati!
Suc de castraveti cu sfecla:
- 2 castraveti
- 1 sfecla
- 1 morcov
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii, sfecla şi morcovul, se taie bucăţele, se pun în storcătorul de fructe şi se storc.
Se obţin 150 ml de suc care se amestecă cu zeama de lămâie şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.
Savurati!
Suc de varza rosie cu mere si ceapa:
Suc de varza rosie cu mere si ceapa din: varza rosie, mere, ceapa vin, untdelemn, sare, piper.
- 200 ml suc de varză roşie
- 200 ml suc de mere
- 50 ml suc de ceapă
- 50 ml vin negru
- o lingură untdelemn
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se amestecă bine în mixer sucurile de varză, mere şi ceapă, în cantităţile amintite, cu vinul, untdelemnul, sarea şi piperul, ultimele două puse după gust.
Se serveşte rece cu cuburi de gheaţă.
Savurati!
Suc de ridiche neagra cu masline:
- un pahar suc de ridiche neagră
- un pahar apă fiartă şi răcită
- 4 linguri ridiche rasă fin
- 4 linguri măsline tocate
- sare după gust
- o lingură verdeaţă tocată
- câteva crenguţe verdeaţă
Mod de preparare:
Se amestecă bine, într-un vas, sucul de ridiche, apa fiartă şi răcită, ridichea rasă şi măslinele tocate.
Se sărează după gust şi se serveşte imediat, în pahare, cu verdeaţă tocată deasupra.
Se poate orna şi cu crenguţe de verdeaţă. Se poate mânca imediat, cu linguriţa.
Savurati!
Suc de sfecla rosie cu mere:
- 300 ml suc de sfeclă roşie
- 200 ml suc de mere
- 2 linguriţe pătrunjel verde tocat
- 2 linguriţe mărar tocat
- o nucşoară
- 4 linguriţe smântână
- sare după gust
Mod de preparare:
Se pun sucurile într-un vas şi se sărează după gust. Băutura şi verdeţurile se repartizează în mod egal în pahare.
In fiecare pahar se mai adaugă câte o linguriţă de smântână, peste care se presară nucşoara curăţată de coajă şi pisată.
Savurati!