Sufle cu broccoli si somon
PrinteazaO reteta savuroasa de Sufle cu broccoli si somon din: somon afumat, broccoli, zeama de la o lamaie, mozzarella, pesmet, unt, usturoi, sare, piper si patrunjel.
- 200 g somon afumat
- 500 g broccoli
- zeama de la o lamaie
- un kg spanac proaspat
- 275 g mozzarella
- 100 g pesmet
- 50 g unt
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se feliază pentru început somonul, se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu ulei si cu zeamă de lămâie.
Se curăţă spanacul si se spală în câteva ape. Se opăreşte 2 minute, cât să se înmoaie uşor. Se scoate în sită si se lasă să se scurgă.
Broccoli se curăţă, se spală si se rupe în bucheţele mai mici. Se opăresc apoi maximum 15 minute.
Se pregăteşte o tavă, se topeşte untul în ea si se rumeneşte tot pesmetul. Se întinde o parte din pesmet pe pereţii tăvii, iar restul se păstrează.
Se pune un strat de spanac, unul de mozzarella, altul de spanac şi tot asa. Pe deasupra se presară restul de pesmet, se asază feliile de somon, mozzarella si se lasă la cuptor, până se rumeneşte.
Se serveşte ornată cu pătrunjel.
Sufle cu broccoli si somon
Pofta buna!
Arata foarte bine sufleul asta!