Sufle de malai
PrinteazaSufle de malai din: malai, cascaval, oua, sare, faina, unt, apa.
- 1 cană cu mălai grişat
- 150 g caşcaval
- 3 ouă
- sare
- 1 lingură cu făină albă
- 1 liingură cu unt
- 2 căni cu apă
Mod de preparare:
Incălziţi apa în ceaun, puneţi mălaiul în ploaie, amestecaţi cu lingura de lemn şi ffîerbeţi cu puţină sare timp de 10 min. încorporaţi caşcavalul ras.
Trageţi ceaiunul de pe foc, lăsaţi să se răcească, încorporaţi gălbenuşurile pe rând şi 1 lingură cu făină. Puneţi albuşurile bătute spumă tare şi amestecaţi în mămăliguţă ca gsă se încorporeze uniform. Ungeţi o tavă cu unt, răsturnaţi mămăliguţă, coaceţi la cuptor 1/2 oră.
Serviţi cât este fierbinte ca să nu cadă sufleul.
Pofta buna!