Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri
PrinteazaSufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet.
- 1 kg cartofi
- 200 g bacon
- 200 g salam
- 200 g sunca
- 1 margarina
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar)
- 200 g smantana degresata
- 4 oua
- 1 conserva ciuperci intregi
- 200 g cascaval
- putin mustar
- patrunjel
- maghiran
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, apoi îi pui la fiert în apă sărată, între timp, topeşti baconul tăiat cubuleţe în circa 50 g margarină şi căleşti ceapa mărunţită, ardeiul tăiat juli- en, fâşiile de salam şi de şuncă, respectiv ciupercile tăiate în două şi adaugi puţin muştar la sfârşit.
Pasezi cartofii şi îi amesteci cu 150 g margarină şi puţină sare. Separi 2 ouă, încorporând gălbenuşurile în crema de cartofi şi, la final, albuşurile bătute spumă. Amesteci uşor cu lingura de lemn. oriri răsturnare, pană se omogenizează bine.
Iei o formă de copt, o ungi cu unt şi o tapetezi cu pesmet, apoi pui jumătate din cantitatea de cartofi, pudrezi cu pesmet, întinzi compoziţia formată din mezeluri amestecate cu ciuperci, apoi alt strat de pesmet, cartofi şi acoperi cu restul de măghiran şi cu pătrunjel mărunţit.
Adaugi sare şi piper după gust. Introduci sufleul în cuptorul preîncălzit şi îl laşi timp de 30 de minute, fără să deschizi uşa cuptorului, căci se lasă. Stingi focul şi mai laşi tava în cuptor timp de 10 minute.
Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri
Pofta buna!