Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri

Printeaza

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri din: cartofi, bacon, salam, sunca, margarina, ceapa, ardei gras, smantana, oua, ciuperci, cascaval, mustar, patrunjel, maghiran, sare, piper si pesmet.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g bacon
  • 200 g salam
  • 200 g sunca
  • 1 margarina
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu (sau capia sau gogosar)
  • 200 g smantana degresata
  • 4 oua
  • 1 conserva ciuperci intregi
  • 200 g cascaval
  • putin mustar
  • patrunjel
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Cureţi car­tofii şi îi tai cubuleţe, apoi îi pui la fiert în apă sărată, între timp, topeşti baconul tăiat cubuleţe în circa 50 g margarină şi căleşti ceapa mărunţită, ardeiul tăiat juli- en, fâşiile de salam şi de şuncă, respectiv ciupercile tăiate în două şi adaugi puţin muştar la sfârşit.

Pasezi car­tofii şi îi amesteci cu 150 g margarină şi puţină sare. Separi 2 ouă, încorporând gălbenuşurile în crema de cartofi şi, la final, albuşurile bătute spumă. Amesteci uşor cu lingura de lemn. oriri răsturnare, pană se omogenizează bine.

Iei o formă de copt, o ungi cu unt şi o tapetezi cu pesmet, apoi pui jumătate din canti­tatea de cartofi, pudrezi cu pesmet, întinzi compoziţia formată din mezeluri amestecate cu ciuperci, apoi alt strat de pesmet, cartofi şi acoperi cu restul de măghiran şi cu pătrunjel mărunţit.

Adaugi sare şi piper după gust. Introduci sufleul în cuptorul preîncălzit şi îl laşi timp de 30 de minute, fără să deschizi uşa cuptorului, căci se lasă. Stingi focul şi mai laşi tava în cuptor timp de 10 minute.

Sufleu ardelenesc de cartofi cu mezeluri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.