Ruladă cu verdeață din: aluat, apa, ulei, faina, sare, spanac, stevie, loboda, ceapa verde, piper, ulei, fulgi de ovaz. Ingrediente: aluat apa ulei faina sare verdeata tocata (spanac, stevie, loboda) ceapa verde piper ulei fulgi se ovaz Mod de preparare: Se face o foaie de aluat din 200 ml apă, 100 ml ulei, […]
Sufleu cu branza de capra si miere
PrinteazaSufleu cu branza de capra si miere din: miez de pâine uscată, oua, branza de capra, lapte de capră, miere, drojdie de bere, sare.
Ingrediente:
- 100 g miez de pâine uscată
- 4 ouă întregi
- 50 g brânză de capră proaspătă
- 5o g lapte de capră
- 30 g miere
- 5 g drojdie de bere
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Sufleu cu branza de capra si miere: sparg ouăle separând albuşul de gălbenuş. bat cele 4 albuşuri împreună până se fac spumă.
ţine puţin în tigaie miezul de pâine, înainte de a-l încorpora în albuşurile de ou, apoi se adaugă brânza şi, în ordine: laptele, mierea, un praf de sare, drojdia de bere prealabil diluată, şj albuşurile bătute spumă, pe care le încorporezi încet amestecului.
toarnă totul într-o formă unsă cu unt şi se pune la cuptor cald.
ţine preparatul la cuptor aproximativ 30 de minute. Sufleul se aduce la masă imediat ce a crescut frumos şi s-a făcut uşor maroniu deasupra.
Pofta buna!
Ciorba de vacuta – reteta ciorba de vacuta
Cea mai buna ciorba de vacuta este subiectiva si variaza in functie de preferintele fiecaruia. Insa, o reteta traditionala pentru ciorba de vacuta include: carne de vaca, legume (morcovi, ceapa, patrunjel, telina), bors sau zeama de bors, ardei gras, sare, piper si otet. Poate fi servit cu mamaliguta, ardei iute si smantana. Este un fel […]