Sufleu de branza cu ceapa verde
PrinteazaSufleu de branza cu ceapa verde din: unt, pesmet, faina, lapte, branza, mustar, piper, sare, oua, frunze de ceapa verde.
- 50 g unt, la temperatura camerei
- 90 g pesmet
- 40 g faina
- 310 ml lapte
- 160 g branza
- 2 lingurite mustar
- piper
- sare
- 4 oua
- frunze de ceapa verde
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri. Incingi cuptorul. Folosesti mai putin de jumatate din cantitatea de unt pentru a unge cele patru forme (fiecare de 375 ml) pentru sufleu si presari pesmet pe fiecare in parte, avand grija sa acoperi si perefii.
Rastorni formele pentru a scapa de excesul de pesmet.
Topesti restul de unt intr-o cratita, la flacara medie, pana incepe sa bolboroseasca. Adaugi faina si amesteci 2 minute.
Indepartezi de pe foc si torni jumatate din cantitatea de lapte. Amesteci, adaugi restul de lapte si il incorporezi.
Pui din nou pe foc si amesteci, inca 3 minute sau pana fierbe si se ingroasa. Dai la o parte.
Adaugi branza, data prin razatoare, mustarul si piperul pana cand branza se topeste.
Incorporezi galbenusurile si asezonezi cu sare si piper. Mixezi albusurile.
Adaugi un sfert din cantitatea de albus in compozitia de branza, amesteci usor, apoi incorporezi cu grija si restul de albusuri.
Torni amestecul in forme, si le lasi la copt 10 minute sau pana cand devin pufoase si auriu-aramiu.
Evita sa deschizi usa cuptorului pe timpul coacerii, pentru case strica sufleurile! Le servesti imediat si ornezi cu frunze de ceapa verde tocate.
Sufleu de branza cu ceapa verde
Pofta buna!