Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi

Printeaza

Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi din: brânză de vaci, brânză cuarc, brânză rasă (Par­mezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal), ouă, ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.), usturoi, sare de mare naturală, piper, nucşoară, ulei pentru vasul de gătit, fasole verde proaspătă, ardei verzi şi roşii, cartofi, ţelină, ulei de măsline, pătrunjel tocat, consomeu de legume, suc de sfeclă roşie

 

Ingrediente:

  • 160 g brânză de vaci
  • 160 g brânză cuarc
  • 80 g brânză rasă (Par­mezan/ Edam (Olanda)/ Emmenthal)
  • două ouă, două linguri de ierburi mixte (pătrunjel, ierburi fine – arpagic tarhon, măghiran, creson, asmăţui etc.)
  • un căţel de usturoi tocat
  • sare de mare naturală
  • piper
  • nucşoară
  • ulei pentru vasul de gătit

Pentru platoul de legume:

  • 150 g fasole verde proaspătă, curăţată
  • 150 g ardei verzi şi roşii
  • 150 g cartofi curăţaţi
  • 150 g ţelină curăţată
  • 3 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • o lingură de ierburi tocate
  • sare de mare naturală
  • consomeu de legume

Pentru perlele de cartofi:

  • 800 g cartofi, curăţaţi
  • două linguri de suc de sfeclă roşie

 

Mod de preparare:

Puneţi cuarcul şi brânza de vaci într-o sită foarte fină şi scurgeţi pentru 30 de minute. Combinaţi toate ingredientele pentru sufleu.

Amestecaţi bine şi condimentaţi după gust. Ungeţi cu puţin ulei 4 vase pentru cuptor şi umpleţi-le cu amestecul acesta.

Puneţi în cuptor, într-o tavă cu apă (bain- marie) la 160 grade Celsius, pentru 30-45 de minute, până când sunt gata.

Pentru patul de legume, tăiaţi pe diag­onală fasolea verde, în bucăţi mici de 1 cm lungime şi opăriţi-le pentru 5 minute.

Tăiaţi morcovii, ţelina şi ardeii în bucăţi alungite. Intr-o oală fierbeţi uşor, înăbuşit, morcovii, ţelina şi ardeii, în puţin ulei.

Adăugaţi fasolea verde. Condi­mentaţi cu sare, diluaţi cu puţin consomeu şi fierbeţi la foc mic până când legumele sunt „al dente” (uşor tari).

Adăugaţi ierburi proaspete. Pentru perlele de cartofi folosiţi, luaţi cartofii şi tăiaţi-i în biluţe mici, cu un cutter. Fierbeţi-i în sucul de sfeclă roşie.

Puneţi deoparte.

 

Sufleu de branza pus pe legume cu perle de cartofi

Sufleu_de_branza_pus_pe_legume_cu_perle_de_cartori

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.