Sufleu de broccoli, conopida si smantana
PrinteazaSufleu de broccoli, conopida si smantana din: conopidă, broccoli, ceapa, oua, smântână, ulei de măsline, pesmet, mărar, piper măcinat, unt, făină, lapte, vin alb, piper negru, nucsoara.
- câte 500 g conopidă şi broccoli
- 2 cepe mici
- 3 ouă
- câte 3 linguri smântână, ulei de măsline şi pesmet
- 2 fire de mărar
- piper măcinat
Pentru sos:
- câte 1 lingură unt şi făină
- 3-4 linguri lapte
- 50 ml vin alb
- piper negru măcinat
- nucşoară rasă
- sare
Mod de preparare:
Speli conopida şi broccoli şi le’desfaci în bucheţele pe care le pui la fiert în apă uşor sărată, în vase diferite, întrucâţ broccoli fierbe în 3-4 minute, iar conopida în 7-8 minute. Scurgi legumele în strecurătoare şi le laşi să se răcească.
Pentru sos, topeşti la foc mic 1 linguriţă de unt, presari făina şi amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Stingi cu laptele şi continui să amesteci până obţii un sos gros.
Diluezi cu vinul alb şi adaugi sare, piper proaspăt măcinat şi nucşoara rasă, după gust. Stingi focul, acoperi vasul cu un şervet umed şi laşi sosul să se răcească.
Cu untul rămas ungi un vas termorezistent şi îl tapetezi cu pesmet. Aşezi în vas bucheţele de conopidă, alternând cu broccoli. Cureţi ceapa şi o căleşti în uleiul de măsline.
O scurgi şi, după ce se răceşte, o amesteci cu gălbenuşurile, smântână, sosul rece, albuşurile bătute spumă tare, sare şi piper proaspăt măcinat. Torni compoziţia în vas şi presari mărar tocat fin.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute. Laşi să se răcorească puţin şi serveşti sufleul ca atare sau cu smântână deasupra.
Sufleu de broccoli, conopida si smantana
Pofta buna!