Sufleu de broccoli, conopida si smantana

Printeaza

Sufleu de broccoli, conopida si smantana din: conopidă, broccoli, ceapa, oua, smântână, ulei de măsline, pesmet, mărar, piper măcinat, unt, făină, lapte, vin alb, piper negru, nucsoara.

Ingrediente:Sufleu_de_broccoli_conopida_si_smantana

  • câte 500 g conopidă şi broccoli
  • 2 cepe mici
  • 3 ouă
  • câte 3 linguri smântână, ulei de măsline şi pesmet
  • 2 fire de mărar
  • piper măcinat

Pentru sos:

  • câte 1 lingură unt şi făină
  • 3-4 linguri lapte
  • 50 ml vin alb
  • piper negru măcinat
  • nucşoară rasă
  • sare

Mod de preparare:

Speli conopida şi broc­coli şi le’desfaci în buche­ţele pe care le pui la fiert în apă uşor sărată, în vase diferite, întrucâţ broccoli fierbe în 3-4 minute, iar conopida în 7-8 minute. Scurgi legumele în strecu­rătoare şi le laşi să se răcească.

Pentru sos, topeşti la foc mic 1 linguriţă de unt, pre­sari făina şi amesteci ener­gic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Stingi cu laptele şi continui să amesteci până obţii un sos gros.

Diluezi cu vinul alb şi adaugi sare, piper proas­păt măcinat şi nucşoara rasă, după gust. Stingi focul, acoperi vasul cu un şervet umed şi laşi sosul să se răcească.

Cu untul rămas ungi un vas termorezistent şi îl tapetezi cu pesmet. Aşezi în vas bucheţele de cono­pidă, alternând cu broccoli. Cureţi ceapa şi o căleşti în uleiul de măsline.

O scurgi şi, după ce se răceşte, o amesteci cu găl­benuşurile, smântână, so­sul rece, albuşurile bătute spumă tare, sare şi piper proaspăt măcinat. Torni compoziţia în vas şi presari mărar tocat fin.

Introduci vasul în cup­torul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minu­te. Laşi să se răcorească puţin şi serveşti sufleul ca atare sau cu smântână deasupra.

Sufleu de broccoli, conopida si smantana

Sufleu_de_broccoli_conopida_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.