Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu de carne cu banane din: chifla, ceapa, usturoi, carne tocata, oua, stafide, chutney, sare, piper, praf de curry, suc de lamaie, foi de dafin, lapte, nucsoara, banane si fulgi de migdale.

Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

Ingrediente:

  • chiflă veche de-o zi
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 500 g carne tocată (de vită sau de berbecuţ)
  • 3 ouă
  • 50 g stafide
  • 2 linguri chutney (de roşii sau de mango – se poate înlocui cu pastă de tomate)
  • sare
  • piper
  • praf de curry
  • boia
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 6 foi de dafin
  • 250 ml lapte
  • nucşoară
  • 2 banane
  • fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se înmoaie chifla în apă. Se toacă usturo­iul şi ceapa. Se stoarce pâinea şi se mărunţeşte cu furculiţa. Se fră­mântă cu carnea to­cată, 1 ou, ceapă, us­turoi, stafide şi chutney.

Sufleu_de_carne_cu_banane_02

Se condi­mentează cu sare, piper, boia şi suc de lămâie. Se aşază compoziţia într-o formă de sufleu unsă; se coace la cuptor cca 20 min.

Sufleu_de_carne_cu_banane_03

Se înfig in com­poziţia de carne foile de dafin. Se amestecăv laptele cu 2 ouă, sare, nucşoară şi curry. Se decojesc bananele şi se taie felii; se aşază deasupra compoziţiei de carne.

Sufleu_de_carne_cu_banane_04

Se toarnă deasupra compoziţia de ouă şi se presară fulgi de migdale; se mai coace sufleul 20 min. Se serveşte cu orez.

Sufleu_de_carne_cu_banane_05

Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

Sufleu de carne cu banane (Bobotie)

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.