Sufleu de carne cu banane (Bobotie)
PrinteazaO reteta delicioasa de sufleu de carne cu banane din: chifla, ceapa, usturoi, carne tocata, oua, stafide, chutney, sare, piper, praf de curry, suc de lamaie, foi de dafin, lapte, nucsoara, banane si fulgi de migdale.
Ingrediente:
- chiflă veche de-o zi
- 2 cepe
- 5 căţei de usturoi
- 500 g carne tocată (de vită sau de berbecuţ)
- 3 ouă
- 50 g stafide
- 2 linguri chutney (de roşii sau de mango – se poate înlocui cu pastă de tomate)
- sare
- piper
- praf de curry
- boia
- 1 lingură suc de lămâie
- 6 foi de dafin
- 250 ml lapte
- nucşoară
- 2 banane
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se înmoaie chifla în apă. Se toacă usturoiul şi ceapa. Se stoarce pâinea şi se mărunţeşte cu furculiţa. Se frământă cu carnea tocată, 1 ou, ceapă, usturoi, stafide şi chutney.
Se condimentează cu sare, piper, boia şi suc de lămâie. Se aşază compoziţia într-o formă de sufleu unsă; se coace la cuptor cca 20 min.
Se înfig in compoziţia de carne foile de dafin. Se amestecăv laptele cu 2 ouă, sare, nucşoară şi curry. Se decojesc bananele şi se taie felii; se aşază deasupra compoziţiei de carne.
Se toarnă deasupra compoziţia de ouă şi se presară fulgi de migdale; se mai coace sufleul 20 min. Se serveşte cu orez.
Sufleu de carne cu banane (Bobotie)
Pofta buna!