Visine – Beneficii pentru sanatate si retete. Visinele sunt fructe mici și roșii care provin de la specia de cireșe sălbatice numită Prunus cerasus. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de cireșe amare sau cireșe acide. Visinele sunt apreciate nu numai pentru gustul lor agridulce distinct, ci și pentru beneficiile pentru sănătate pe care le […]
Sufleu cu carne de pasare
PrinteazaSufleu cu carne de pasare din: carne de pasare, gris, unt, oua, sare.
Ingrediente:
- 1 pasăre potrivit de mare (cca 0,8-1 kg)
- 100 g griş
- 4 albuşuri
- 25 g unt
- sare
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Sufleu cu carne de pasare: Pasărea, curăţată şi spălată, se fierbe în apă cu sare; cînd este gata se scoate, se dezosează (se scot oasele) şi se trece prin maşina de tocat.
Separat, se fierbe grişul în zeama de la pasăre, se lasă să se răcească, apoi se amestecă bine cu carnea tocată şi cu albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o formă unsă bine cu unt şi se coace în cuptor, la foc potrivit, 20-25 minute. Se serveşte stropit cu unt ori cu sos vinegrette.
Pofta buna!
Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională
Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de mustar, zahar, otet de mere. Mod de preparare: Ingrediente: 1 kg de gogonele proaspete 1 litru de apă 200 g de sare 4 căței de usturoi 2 frunze de dafin 1 linguriță de boabe de […]