Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se trec prin presă.
Separat, se face un sos alb, bine scăzut, astfel: se dizolvă faina în lapte rece şi se toarnă în lapte clocotit, continuând fierberea şi amestecând continuu, până se îngroaşă.
Sosul alb se înglobează în piureul de cartofi, se adaugă gălbenuşurile, jumătate din cantitatea de unt, morcovii fierţi şi raşi mai mare, mărarul tăiat mărunt, sare şi albuşurile bătute spumă.
Se unge forma, se pune compoziţia şi se pun în cuptor, în baie de aburi.
Reteta sufleu de cartofi din: cartofi, sunca, bacon sau pastrama, oua, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei, unt. Ingrediente: 7-8 cartofi mari 200 g şuncă afumată, bacon sau pastramă 4 ouă 250 g smântână sare piper pătrunjel verde 2-3 linguri ulei unt pentru uns tava Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi […]
Sufleu de cartofi cu sunca din: cartofi, lapte, unt, oua, faina, sunca, ceapa, branza, sare, piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 ceaşcă cu lapte 75 g unt 4 ouă 1 lingură cu făină 100 g şuncă 2 cepe 20 g brânză tip camembert sare piper Mod de preparare: Pune la fiert cartofii curăţaţi cu […]
Sufleu de branza si cartofi din: telemea de vaca, cartofi, smantana, unt Ingrediente: 250 g telemea de vaca 500 g cartofi 100 ml smantana 125 g unt Mod de preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert, în coajă, într-o oală cu apă clocotită şi un praf de sare. Când sunt […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.