Sufleu de cartofi si branza

Printeaza

Sufleu de cartofi si branza din: cartofi, masline, bacon, branza, oua, smantana, nucsoara, salvie, sare, piper, unt.

 

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g măsline
  • 200 g bacon, costiţă sau kaizer
  • 250 g brânză de oaie
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • nucşoară rasă
  • 1 linguriţă salvie
  • sare
  • piper
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi circa 20 de minute în apă rece cu sare. După aceea îi scurgi şi îi cureţi de coajă, apoi îi laşi să se răcească puţin şi îi tai felii rotunde. Incingi cuptorul la 200°C.

Intr-o tavă unsă cu unt aşezi un rând de cartofi, un rând de bacon, apoi feliuţe de brânză.

Condimentezi cu piper, nucşoară şi salvie tocată mărunt.

Ultimul strat trebuie să fie din cartofi. Baţi ouăle împreună cu smântână şi torni amestecul peste cartofi.

Presari măslinele fără sâmburi şi introduci tava în cuptor pentru 15-20 de minute.

Acest sufleu poate fi servit cald, dar si rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Sufleu de vinete cu branza

Sufleu de vinete cu verdeata

Sufleu de vinete cu verdeata din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mari un cartof 50 g brânză rasă 4 ouă 125 g unt o lingură făină o ceaşcă lapte 2-3 căţei de usturoi o ceaşcă zeamă de carne o lingură pătrunjel verde tocat sare piper unt pentru […]

Sufleu de peste cu sos alb

Sufleu de peste cu sos de unt

Sufleu de peste cu sos de unt din: oua, peste, unt, lapte, faina, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 600 g peşte 100 g unt 250 ml lapte 1 linguriţă de făină sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un sos Bechamel, care se adaugă la peşte, împreună cu gălbenuşurile, care se pun unul câte […]

Sufleu de ton cu paste si spanac

Sufleu de paine cu sunca

Sufleu de paine cu sunca din: franzela, sunca, ceapa, lapte, patrunjel, cascaval, oua, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: o franzelă de o zi 200 g şuncă o ceapa 250 ml lapte 1/2 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 3 ouă 10 g unt 2 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Pâinea se taie bucăţi care […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.