Sufleu de cartofi cu nucsoara din: cartofi, ceapa, unt, faina, lapte, sare, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi 2 cepe 40 g unt 40 g făină 250 ml supă de legume 250 ml lapte sare nucşoară unt pentru uns forma de copt pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Cartofii se spalâ, se curăţă […]
Sufleu de cartofi cu legume
PrinteazaSufleu de cartofi cu legume din: cartofi, sare, chimen, broccoli, rosii, ceapa verde, usturoi, sunca, oua, albusuri.
Ingrediente:
- 600 g cartofi decojiti
- sare
- chimen
- 400 g legume (broccoli, rosii, ceapa verde)
- 2 catei de usturoi
- 200 g sunca
- 2 oua
- 3 albusuri
Mod de preparare:
decojesc cartofii, se taie felii şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se despart bucheţelele de broccoli.
spală roşiile şi se taie felii. Ceapa se curăţă şi se toacă. Se taie felii căţeii de usturoi.
taie şunca în cuburi. Se bat într-un bol toate ouăle şi albuşurile, cu telul; apoi se sărează şi se piperează.
Intr-o formă de sufleu unsă se repartizează o parte din cantitatea de cartofi. Se aşază deasupra restul de legume şi şunca.
La final se acoperă cu restul de cartofi. Se toarnă deasupra amestecul de ouă. Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coace sufleul cca 20 min.
taie sufleul fierbinte în porţii şi se presară pe fiecare ceapă verde tocată sau alte verdeţuri proaspete.
Sufleu de cartofi cu legume
Pofta buna!
Sufleu de cartofi cu branza dulce
Sufleu de cartofi cu branza dulce din: cartofi, lapte, unt, branza, faina, oua, morcovi, marar. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 1 l lapte 100 g unt 1 kg brânză dulce de vacă 100 g făină 3 ouă 750 g morcovi 1 legătură mărar Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se […]
Pofta buna!