din: quinoa, lapte, miere, fructe de padure, migdale, sare. Terciul de quinoa reprezintă un mic dejun revigorant, perfect pentru a începe ziua cu energie și nutrienți esențiali. Quinoa, un superaliment recunoscut pentru valoarea sa nutritivă ridicată, se combină armonios cu dulceața naturală a fructelor de pădure […]
Sufleu de cartofi noi cu şuncă
PrinteazaSufleu de cartofi noi cu şuncă
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- 5 linguri unt
- 1 lingură făină
- 100 ml lapte
- 4 ouă
- 100 g şuncă presată
- 100 g caşcaval
- piper
- sare
Mod de preparare:
Sufleu de cartofi noi cu şuncă: Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui întregi să fiarbă în apă clocotită cu sare. Când sunt gata, îi scurgi şi îi pasezi prin sită.
Amesteci cartofii pasaţi cu unt, lapte, gălbenuşuri, făină, sare, piper, caşcavalul ras şi şunca tăiată fideluţă pe foc mic, 10 minute, până obţii o pastă omogenă.
Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu compoziţia de cartofi, după ce s-a răcit puţin.
Ungi apoi cu unt un vas termorezistent sau o cratiţă, torni compoziţia şi o dai la cuptor, la foc moderat, circa 30 de minute. O serveşti imediat!
Poftă bună!
Carnea de miel: Beneficii pentru sănătate, Contraindicații și Rețete Delicioase – Ghidul Complet
Ghidul Complet. Carnea de miel este un aliment remarcabil, cu o istorie profundă și o prezență semnificativă în multe culturi și bucătării din întreaga lume. Este recunoscută pentru profilul său nutritiv impresionant. Este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, esențiale pentru construirea […]