Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza
PrinteazaSufleu de cartofi cu somon si sos de branza din: cartofi, spanac, sare, usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa, branza de vaci, parmezan, smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie si file de somon.
- 500 g cartofi rosii
- 100 g spanac
- sare
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe rosii
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 100 ml vin alb
- 400 ml supa 150 g branza de vaci
- 4 linguri parmezan
- 2 linguri smantana
- piper
- nucsoara rasa
- 1 lingura suc de lamaie
- 600 g file de somon fara piele
Mod de peparare:
Se spală cartofii şi se fierb în coajă cea 20 min. Se decojesc, se lasă să se răcească şi se taie sferturi sau bucăţi.
Se încinge cuptorul la 200°C. Se unge o formă de sufleu.
Se pregăteşte spanacul şi se opăreşte în apă cu sare; se trece prin jet de apă rece. Se scurge şi se toacă.
Se curăţă ceapa şi usturoiul; ceapa se taie rondele, iar usturoiul se toacă. Se călesc în unt; se pudrează cu făină şi se toarnă vin şi supă.
Se lasă să fiarbă la foc moale timp de câteva minute şi se iau apoi de pe foc; se înglobează brânza de vaci, parmezanul şi smântână.
Se condimentează bine cu sare, piper, nucşoară şi suc de lămâie. Se spală somonul, se şterge şi se taie cuburi.
Se amestecă împreună cu cartofii şi spanacul şi se aşază în formă; se toarnă deasupra sos şi se coace cea 25 min. până se rumeneşte.
Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza
Pofta buna!